zondag rustdag ook als je nergens in gelooft

Het is zondag, in principe voor ons een dag om niet in de tuin te werken. Nee, niet uit religieuze overwegingen maar gewoon omdat het goed is om af en toe rust te nemen om alleen maar te genieten.
Als er een God bestaat heeft die dat goed begrepen. Heerlijk als je weet dat je geen boodschappen hoeft te doen en tijd hebt voor andere mensen en andere dingen…
maar toch konden we bij een rondje door de tuin onze handen niet in bedwang houden en trokken toch nog een paar oprukkende boterbloemen en paardenbloemen uit het perk.
Het zijn prachtige en nuttige planten maar niet op elk willekeurig plekje..
De zondag is voor de horeca, voor de bioscoop, voor het bos en voor het strand, voor de bibliotheek, voor de dierentuin, voor muziek maken en luisteren en helaas voor ziekenhuis en politie en voor je eigen huis en haard. Wij Nederlanders, zelfs de armen onder ons, horen bij de rijkste en gelukkigste mensen ter wereld. De mooie tuinen, de mooi ingerichte huizen, de uitpuilende klerenkasten, auto’ s racefietsen, mountainbikes, kamers vol speelgoed, pc-games.
Toch wordt er niet in alle landen zoveel gemopperd, gezeurd als gekankerd als in Nederland. Heel veel mensen zijn vergeten hoe ze kunnen genieten van hun weelde denk ik. Jammer!
En is het leven zoveel beter als je al je verlangens snel vervuld kan zien door een druk op “send” en het werk van een slechtbetaalde pakjesbezorger?
In het onderwijs waren 15 jaar geleden al cursussen om kinderen in de klas geduld bij te brengen ” uitgestelde aandacht” heette dat.
Volgens mij heeft onze hele maatschappij daar behoefte aan,
En dat is gekoppeld aan “uitgesteld winst maken”
Voor veel zaken die de leefwereld bedreigen of vervuilen wordt als verontschuldiging gezegd:
Maar de consument vraagt erom!
Ik denk daar anders over. Kinderen die nog nooit een ijsje hebben gezien, zullen er niet om bedelen of zelfs vragen.
Plastic verpakkingen om de etenswaren , plastic handschoenen…. en meer overbodigheid
de mensen kopen het omdat het er ligt,
Het ligt er niet omdat de mensen er naar snakten.
Waarom zou een komkommer die je koopt perse een maand goed moeten blijven, je kunt toch wel 1 keer per week naar de groenteafdeling?
en als er een bordje bij zou staan: door deze aankoop draagt u een steentje bij aan de vervuiling van ons milieu
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.