de wortels van de echte Pieter Waterdrinker en Liefje deel 15

15.de wortels van de Waterdrinkers deel 15

kunstenaars in het verzet aan de Amstel

Amstel 55 – Mr. I. van CreveldMr. I. van Creveld woonde in 1915 op dit adres en hij zette zich in voor een aan lager wal geraakt gezin.In 1942 was hier Bern. van Dam gevestigd, een instituut voor fysische therapie, heilgymnastiek en massage. Hij was hier al in 1917 gevestigd en noemde zich toen masseur.In 1922 is hij het contactadres voor de toneelafdeling van de Nederlandse Zionistische bond, afdeling centrum. In 1932 was Bern. voorzitter van het AREDA -comité (Anti Rheumatiek Dag) de Nederlandsche Vereeniging tot Rheumatiek-bestrijding.Het gezin Van Dam bestond uit Bernard van Dam (Groningen, 22 december 1890), Debora van Dam-Cello (Sliedrecht, 28 januari 1888), Godfried van Dam (Amsterdam, 8 december 1918) en Louis (Amsterdam, 28 augustus 1922). Ze werden vermoord in Sobibor op 16 juli 1943.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.