Olympische Spelen: sporten verbroedering der volkeren of toestaan van volkerenmoord

Een offer brengen voor slachtoffers, zuiver geweten

Dat is de maatschappelijke subsidiëring van akties voor goede doelen, zielige mensen, armoede, geldinzameling voor medische behandeling , bedreigde diersoorten, onderhoud van een monument, oprichting van een speeltuin
Allemaal nuttige zaken waar mensen dan een offer brengen in de vorm van een duit in het zakje of een daad. Het gaat er dan om dat je elkaar laat zien dat je er wat voor over hebt. Je leeft mee.

Iedereen heeft de tweede wereldoorlog in het geheugen. Iedereen die de oorlog niet bewust heeft meegemaakt heeft er op school hel veel over geleerd. Een belangrijke vraag die iedereen wel eens heeft horen stellen is
hoe komt het dat niemand iets deed. Het is toch raar dat mensen lieten gebeuren dat er zoveel onschuldige mensen, oud en jong werden opgepakt, weggevoerd, mishandeld,misbruikt en vermoord?

Het onderwijs zou er aan bijdragen dat we niet in herhaling vallen.
En wat doen we nu?
We weten tot in akelige details wat de Chinese regering doet om alle volken binnen haar grenzen uit te schakelen. Over 10 jaar hebben we het nog steeds allemaal geweten maar hebben we dan ook een zuiver Geweten?
Oeigoeren mogen hun eigen muziek niet uitvoeren, hun taal niet spreken hun kinderen worden hun ontnomen ze hebben geen bewegingsvrijheid, worden in heropvoedingskampen geplaatst, ze mogen hun geloofsregels niet nakomen, vrouwen worden gedwongen gesteriliseerd….

In een ander deel van China worden de Tibetanen geslachtofferd.

Chinees recht geldt alleen voor echte Chinezen. Wij hebben geen zeggenschap binnen de grenzen va een andere staat. Kunnen wij daar van hieruit iets aan doen? Ik ben bang van niet. Oorlog voeren is geen optie lijkt me. Maar iets doen is toch beter dan niets doen. Moreel gezien kunnen we de mensen toch op zijn minst steunen door alle Chinapromotie die niet strikt noodzakelijk is af te houden. We kunnen minder veel minder Chinese producten kopen. Dat is bovendien ook heel goed voor het behalen van de beoogde klimaatdoelstellingen.

Maar wat doen we echt?
Eten van twee walletjes. De sporters gaan naar de olympische spelen zodat China aan haar burgers kan tonen dat niet alleen Chinezen maar de hele wereld de chinese regering bewondert.
In 1936 hadden we een soorgelijk evenement in Berlijn. Achteraf is er wel schande van gesproken hebben mensen deelname betreurd. Toen waren de Joden nog niet eens in kampen opgesloten zoals de Oiegoeren nu.

De oplossing van ons, moderne beschaafde mensen met kennis…… We laten onze ambassadeurs niet o de tribunes en onze sporters…tja die kun je toch niet vragen om dit evenment op te even? Weet je wel wat ze de afgelopen vier jaren allemaal hebben gedaan om het niveau te bereiken?

Natuurlijk kun je dat vragen!!! Als ze het leven van hun eigen vader, hun kind of vriendin of vriend zouden kunnen redden of verlengen door niet te gaan dan zouden ze daar niet lang over na hoeven denken.
En Olympische spelen…. Het ging toch om verbroedering van de volkeren door sport , is dat hetzelfde als het steunen van volkerenmoord?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.