flitsende gorilla’s en luie studenten

Flitskoeriers

De overlast in de binnensteden is groot, de overlast in woonwijken waar veel mensen wonen.

Een reportage op tv gisteren over de overlast door toename van flitscouriers en darkstores was verhelderend maar ook weer onthutsend. De flitscouriers zorgen voor de (zogenaamde groene) bezorging van producten die de consument zeker weten ook zelf had kunnen halen binnen 100 tot 1000 meter afstand! Niet 24 uur per dag misschien en het duurt iets langer dan 3 minuten en je moet er voor uit je luie stoel

Een aantal studenten vond het juist zo gemakkelijk als ze op maandagochtend met hun brakke kop liever niet op straat gezien willen worden en: “ dit is is gewoon de toekomst….. in china doen ze dit al veel meer…). In de avond zitten ze naar voetbal te kijken of iets anders en dan blijkt er opeens geen bier meer in de koelkast, of zoutjes….. …een appje naar de flitslijn.

Voor mij het bewijs dat er meer eisen gesteld kunnen worden aan veel studenten: meer studeren en minder geld om decadent zoveel te zuipen dat je op maandagochtend nog niet eens helder bent en kennelijk ook niet kunt studeren.

De Amsterdamse baas van Gorilla’s bezwoer: dit is nu eenmaal wat de consument wil. Aan de andere kant van de tafel een lid van het college in de stad dat tegenwicht biedt, bewoners klagen over verkeersoverlast, ruimtegebrek en lawaaioverlast en slapeloze nachten. Als meneer Gorilla dan zegt dat hij alleen maar tegemoet komt aan de wensen van de mensen die nou eenmaal…. moet ik denken aan opvoeding van kleuters.

Kinderen willen snoepen, luieren, niet te veel moeite doen, alleen doen wat ze op dat moment strikt leuk vinden. De ouders zijn er dan om te waken voor hun gezonde toekomst:op tijd naar bed, niet te veel snoepen, zelf je rommel opruimen, tanden poetsen etc.

Bij de flitswensen is het duidelijk dat sommige mensen ook een betutteling nodig hebben. De flitswens staat haaks op *je wil een stad waar mensen kunnen bewegen *een stad waarin iedereen kan slapen wanneer nodig *een stad waar plaats is voor groen |*woonwijken die niet ontsiert worden door tal van blinde panden *geen voortdurend vrachtverkeer voor aanvoer van levensmiddelen *veilige omgeving voor jonkies en minder validen *we willen bovendien het aantal flexwerkers en slechtbetaalde functies uitbannen.

Ook de gemak-dient-de mens jongelui worden later groot en blijken dan ook de bovenstaande wensen te koesteren…. dat geloven ze nu nog niet. Door de wering van flitswinkels komt niemand tekort.

Niemand hoeft zonder boodschappen te zitten, ze kunnen zelfs aan huis gebracht worden, zij het niet binnen 3 minuten. Onze obesitas samenleving snakt naar beweging …. als je het kunt, ga dan zelf sjouwen met je boodschappen.

Studente, de jonge lieden die geacht worden beter te kunnen nadenken dan veel anderen zouden moeten begrijpen dat het dictatoriale China niet bepaald een voorbeeld hoort te zijn ter navolging… ze zouden moeten snappen dat het toestaan van flitsbezorging daar juist een middel is om het volk zoet te houden, te onderdrukken.

En meneer Gorilla moet niet de kans krijgen om te doen alsof hij dat allemaal alleen maar doet omdat de vraag zo groot is.

Gorilla creëert die vraag namelijk helemaal zelf.

Als ik gratis ijsjes uitdeel en mensen zijn daar blij mee wil dat nog niet zeggen dat er een noodzakelijke behoefte is aan gratis ijsjes.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.